vineri, 8 ianuarie 2010

Trage? Trage?

Cica un reporter de la radio le cam plangea soarta bodyguarzilor - sau paznicilor, cum inca le mai zicem cate unii - de pe la scoli, banci (ce alaturare oximoronica) si alte institutii, ca si celor din parcurile publice. Asta pentru ca amaratii sunt platiti la fel cu tot personalul de intretinere.
Se mai mira in reportajul lui omul de la radio ca el nu intelege din ce scrie pe tablitele dintr-un parc bucurestean, de pe malul unui lac, decat acele cuvinte: "Pescuitul interzis!" Adica "Este interzis sa pescuiti aici!" Si se tot gandea ce or intelege oamenii care in fiecare dimineata vin pe malul baltii, lacului din parcul public, adica, si stau cu "batu'n apa". De ce inteleg aceia din tablita cu "Pescuitul interzis!" tocmai pe dos?! Ca sa priceapa ce si cum, radiofonistul l-a intrebat pe bodyguardul - paznicul, adica - angajat al primariei de sector in zona careia este parcul, si lacul, cum se face ca nu respecta nimeni ce scrie imperativ pe multimea de tablite.
Paznicul i-a raspuns usor plictisit-obosit de-atata paza: "Pai, dac-asa inteleg ei sa respecte legea, io ce sa le fac?" Apoi s-a-ntors cu spatele la reporter si i-a intrebat pe cei cativa pescari amatori: "Trage? Trage?"
Reporterul a plecat si n-a prins si continuarea.
Pescarii i-au raspuns celui platit sa nu-i lase sa pescuiasca acolo: "Nimic, nimicuta. De fo cinci zile, nici coada de peste n-am vazut." "Ni'c, ni'c, nenica!"
La cativa pasi in spatele lor treceau agale, ca erau in timpul serviciului, un angajat al primariei de la "Parcuri, lacuri si gradini" (ceva... mai sef) si un salariat de la "Apele romane". Cel de la primarie intreba: "Ma, voi parca ati strans tot pestele de mai era in balta de-acu' vreo doua saptamani?! Nu?"
"Eh, de-acu' vreo zece zile. Da' voi de ce n-ati luat tablitele cu "PESCUITUL INTERZIS!"? Sa nu mai dea prostii cu batu-n balta."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu