vineri, 29 ianuarie 2010

Sa nu crezi in florentini, nici macar cand iti fac daruri!

(Iar m-am "lungit" un pic.)
Lucrurile nu sunt ce par a fi si nimic nu este intamplator!
Clubul italian de fotbal din Florenta n-a stiut ca „i-a pus Dumnezeu mana in cap” acum cativa ani, cand a reusit sa-l legitimeze pe Adrian Mutu. „Briliantul” – sau „baiatul rau din fotbalul romanesc” (ambele variante sunt reale) – nici n-a avut un salariu pe masura talentului si rezultatelor sale. Eei, nici chiar cat un echipier de la Metalul Mangalia, dar...
De catva timp, impresarii lui Mutu incercau sa-i renegocieze contractul cu Fiorentina. Sau sa-i obtina un transfer la o alta echipa, dispusa la a-i plati salariul cerut, mult mai mare decat cel actual. In primul caz, clubul florentin pierdea niste bani, in cel de-al doilea, nu castiga prea mult. Cum sa faca scuadra viola (cea italiana, actuala, nu fosta – cea a „vulturilor violeti”) sa castige mai mult? „Maxim am spus!”
Doamna Mutu, mama, ii duce lui Adrian niste pastile pentru slabit. Dupa atata pauza si atatea sarmale, Briliantul avea vreo doua kilograme-n plus. Iar pastilele sunt nu doar legale in Romania, dar chiar se vand si fara reteta. Fotbalistul incepe cura si scapa informatia catre doi „prieteni”, colegi de echipa.
Era exact ceea ce ii trebuia clubului din Florenta ca sa scape si fara sa dea niciun ban, si sa si gastige mai mult decat din transferul „baiatului rau”. In Anglia, Mutu s-a facut de poveste luand cocaina. Sigur ca pentru distractie si nu pentru a-si mari capacitatile sportive, care, fie vorba intre noi, s-ar fi dus curand pe apa Sambetei. Atunci, a fost depistat pozitiv la testul antidoping(?) – poate „antidrog” era mai corect(?), iar clubul Chelsea ii cere despagubiri si, se pare ca va primi, de 17 milioane de euro. De ce n-ar castiga si Fiorentina macar 10 milioane de pe urma unui scandal-proces aproape identic? Ori faptul ca, la nici o ora dupa sosirea rezultatului testarii, reprezentantii clubului deja tratau cu cel cu care vor sa-l inlocuiasca pe Briliant vi se pare chiar intamplator? („Mutu s-a dopat cu o substanta interzisa”, ce conteaza ca-i doar o pastila pentru slabit, care-i face mai mult rau decat bine?!)
Avea Adrian Mutu vreun interes sa aiba macar o vaga urma de dopaj acum, cand oricum juca mai bine si voia sa-i fie marit salariul?
Cel mai „cu picioarele pe pamant” si mai transant a fost un... aproape dusman al lui. Da, chiar Gigi Becali, suparat foc pe Mutu ca ar vrea sa mai joace, in Romania, doar pentru Dinamo, nu si pentru Steaua. „E o facatura!”
La polul opus e Cristian Tudor Popescu. „Mutu e un rasfatat care a trisat mereu si umbla numai prin localuri sumbre (!?) si deocheate...” si alte vorbe pline de venin. Omul cel mai rosu-n gat si negru-n ceru’ gurii il cunoaste bine pe Adrian Mutu? Au facut impreuna cumplite cure de slabire si mii, zeci de mii de ore de antrenamente obositoare? Daca hartia si spatiul virtual suporta ineptiile lui C.T. Popescu, inseamna ca ar suporta si ce i-as spune eu si zeci de mii de romani, microbisti sau nu. I-am spune lui C.T.P.: „Multa...” si cuvantul acela care in limba/limbajul tiganilor din cartierul meu inseamna ceva referitor la Uniunea Europeana. Sau poate la „fata/figura/gura”?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu