luni, 1 martie 2010

Criza n-a existat

Acum este clar si sigur ca nu a fost si nici nu este vreo criza financiara, economica, sociala.
Criza n-a existat!
A existat doar un sistem bancar prost condus. A existat doar o clasa politica extrem de corupta, cu prea multe privilegii si cu prea putine obligatii. Un sistem de justitie cu salarii nesimtite si putred de la cap la coada.
O mare parte a populatiei care s-a intins material mai mult decat i-a permis plapuma. Un sistem de protectie sociala foarte prost, din ce in ce mai prost; ca tot sistemul sanitar, ca tot sistemul de invatamant.
A existat doar o clasa de afaceristi verosi, neverosimil de verosi. A existat doar un „sistem de pastrare a ordinii publice” manjit. Si pe fata si pe dos. A existat doar un sistem fiscal-financiar cu o politica fara cap si fara coada.
Si pentru ca toate acestea trebuia sa poarte un nume i-am zis criza!

2 comentarii:

  1. Mai Radule mai,abia acum ti-ai dat seama ca criza nu a fost...sau nu este?
    Greu tare.
    Acele persoane de care zici tu,ca s-au intins mai mult decat le este plapuma,sunt acum putrezi de bogati.In timp ce omul de rand,e vai de mama lui.
    Aici e "criza".

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu, interesant mod de a pune problema: mai intai zici ca n-a fost criza si apoi explici de ce e criza. Atingi insa numai o parte dintre cauze si efecte. Problema este mult, mult mai complexa. Nu e si n-a fost niciodata criza despre care se vorbeste si pe care vor tsopirlanii sa ne-o bage pe git. Dar criza este un semnal. Nu putem continua asa. Consumam mult mai mult decit ne trebuie si decit ne putem permite. Tu nu veyi ca acum construim fara sa putem vinde? Ce, a disparut brusc cererea de locuinte? Nu. Atunci de ce nu se vind apartamentele noi? Pai e sau nu e criza. Intelegem sau nu ceva din criza care a fost si care va trece exact asa cum a venit. Controlata politic. Putem discuta o saptamina pe marginea acestui subiect. Dar parerea mea e ca n-are rost sa+l tratezi intr-o pauza de cafea.

    RăspundețiȘtergere